Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

DVVA 14 – Fortius 5 1-2

Geschreven op donderdag 20 oktober 2011, 09:27u door Kristiaan Kiwitz


Op een van de laatste echte zomerdagen van 2011 traden de geel zwarte leeuwen van het 14e thuis aan tegen Fortius. Vooraf had deze ploeg wellicht enige angst ingeboezemd bij het 14e door de 8-0 overwinning in hun eerste en tot dan toe enige wedstrijd, maar gelijk vanaf de aftrap bleek deze angst al snel ongegrond. Fortius bleek het vooral van fysieke kracht en hard werken te moeten hebben en de wedstrijd ging dan ook gelijk op. Het 14e werd gevaarlijk en had al snel een penalty moeten krijgen maar de scheidsrechter legde de bal niet op de stap maar op randje 16. Tim Cardol maakte de arbitrale dwaling echter goed en schoot de vrije trap beheerst binnen.

 

Er zat meer in voor het 14e maar helaas kwam Fortius alweer te snel langzij. Na een knappe actie op rechts kwam de bal voor bij de tweede paal waar een speler van Fortius alerter was dan ondergetekende, die nog niet dezelfde scherpte had als even tevoren als scheidsrechter, en de bal langs invalkeeper Joost Allema knikte.

 

Met deze 1-1 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee. Na rust kwamen de gasten al snel op gelukkige wijze op voorsprong toen een (onterecht gegeven?) vrije trap van richting werd veranderd en achter Allema belandde die op het verkeerde been stond. Het 14e ging verbeten op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook nog enkele goede kansen. De meeste aandacht tijdens, en vooral na, de wedstrijd trok echter Bas Nijmeijer met zijn ingooi. Uitgerekend bij zijn inworp besloot de scheidsrechter voor de eerste keer af te fluiten voor een verkeerde ingooi, waar Nijmeijer het duidelijk mee oneens was. Nog een keer liet hij zien hoe het wel moest om vervolgens het ingooien te laten voor het was.