Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

Swift-DVVA14, 8 oktober 2011 6-5 (3-3)

Geschreven op dinsdag 18 oktober 2011, 10:40u door Onno Spruijt


Op 8 oktober was DVVA 14 uitgerukt naar het pittoreske oud-zuid, met meer dita’s per m2 dan kicksen, om nu eindelijk eens punten te gaan pakken. Coach Rozema was de nacht voor de wedstrijd te vinden in alle kroegen van Amsterdam om een mogelijke alcoholintoxicatie bij een van de spelers van zijn selectie te voorkomen. Mogelijk was deze nachtelijke escapade de coach toch iets te veel daar er gekozen werd voor een verrassende achterhoede met centraal achterin onze rechtsbuiten Kooijman.

Op de historische grond waar tijdens de Olympische spelen van 1928 atleten een oefenrondje renden , begon de geel-zwarte vechtmachine scherp aan de aan de wedstrijd.  Ook Swift kwam fris uit de startblokken en over en weer werd het gevaarlijk voor de goal.  De achterhoede had moeite om opkomende middenvelders van Swift te stoppen en dit resulteerde snel in de 1-0. 

Het 14e liet de koppen niet hangen en niet veel later wisten Cardol(1-1) en Burnos(1-2) de bal tegen het net te jagen.

Vervolgens was het de beurt aan de scheidsrechter om zijn autoriteit te tonen. Deze sloopkogel die zijn geslacht waarschijnlijk al 10 jaar niet had gezien besloot een strafschop te geven aan Swift wegens een duwtje met het derde been van Izacks, waarschijnlijk uit  jaloezie ten aanzien van dit 2 geodriehoeklange wapen. De 2-2 was een feit en niet veel later scoorde Swift ook een derde keer.

Jansen wist de zoete smaak van de thee te redden door voor rust de gelijkmaker erin te leggen.

Ook na de rust  stond er een gedreven DVVA 14 op het veld hetgeen resulteerde in een doelpunt van Nijmeijer en Witteman(3-5) en met nog 10 minuten op de klok leek de eerste overwinning een feit. De eerste meter was al besteld, het publiek ging uit zijn dak, de rondvaartboot lag al klaar, het museumplein liep vol voor de huldiging, overal vuurwerk, toeterende auto’s met geel-zwarte vlaggen en plots stonden we 6-5 achter…

De man van glas