Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Wartburgia – DVVA 14: 8-5

Geschreven op zondag 16 oktober 2011, 23:57u door Marnix Appelhof
Gewijzigd op zondag 16 oktober 2011, 23:58u door Marnix Appelhof


De uitwedstrijd tegen de buren van Warburgia werd op het vertrouwde kunstgrasveld van DVVA gespeeld. Op een donkere nazomeravond stond de bekerkraker op het programma. Bij kunstlicht dus, maar door gebrek aan voldoende kunstlicht zag doelman Erwin zich helaas al vroeg in de wedstrijd genoodzaakt de handschoenen over te geven aan Teun.

Ondanks dit lastige begin werd er niet slecht gevoetbald door het 14e, en kwam het zelfs op voorsprong: spits Miquel was met zijn gouden rechter trefzeker. Was het een voordeel dat de wedstrijd gespeeld werd onder omstandigheden die de geel-zwarte leeuwen eerder deed denken aan een trainingssessie dan aan een wedstrijd? Hebben de helden van het 14e minder te lijden onder prestatiedruk als zij hun kwaliteiten kunnen laten zien op een doordeweekse avond in plaats van een doorsnee zaterdagmiddag?

Zorgt het kunstgras er voor dat het zo gevaarlijke positiespel pas écht tot in perfectie kan worden uitgevoerd? Of waren het toch de genuttigde sportmaaltijden die aan de basis stonden voor de ongekende scoringsdrift deze avond? Maarliefst vijf keer trof het 14e doel. Na Miquel wisten Tim, Joris en Marnix een welgemikte pass tegen de touwen te geven, waarnaast een Warburgia-verdediger de geruchtmakingen rondom een omkoopschandaal aanwakkerde.

Helaas hadden niet alleen de DVVA-aanvallers het deze avond op hun heupen. De sterke Warburgia-spits met de lange rasta-haren was een ware plaag voor onze verdediging en had een groot aandeel in de uiteindelijke overwinning van onze buren. Daarnaast had ook Warburgia geluk met een eigen doelpunt en met toevalstreffers uit standaardsituaties. Het doelpuntenfestijn eindigde in een 8-5 verlies voor DVVA14. Er had meer in gezeten.