Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

'Trainingsopkomst vrijdagavond laat te wensen over'

Geschreven op maandag 26 september 2011, 10:31u door Jacob Bosma
Gewijzigd op maandag 26 september 2011, 13:43u door Jacob Bosma


zaterdag 17 september 2011     15:30     DVVA 14 - VVGA 3   (2)        0 - 2  (0 - 1)

Wedstrijden van het 14e op zaterdag worden grotendeels bepaald door de voorbereiding op vrijdagavond. Rond 4:00 uur vrijdagnacht kan de opstelling door een oplettende kijker al worden afgelezen aan de prestaties om en nabij het Leidseplein. Mijns inziens wordt om diezelfde reden te veel waarde gehecht aan de trainingsopkomst en ik wil aangetrokken coach David (in nieuwe regenjas) graag uitnodigen om vrijdagavond al met een opstelling op de proppen te komen.

Vrijdagnacht kan aan de amaretto-teller van Bas al worden afgelezen op hoeveel BN’ertjes het publiek de volgende dag wordt getrakteerd. Diezelfde Bas, die met het oog op de volgende wedstrijd, zelfs even kwijt was in de Melkweg, toen bleek dat hij even de benen aan het strekken was op het Leidseplein, en met een vooralsnog onbekende supporter een AA’tje aan het drinken was. 

Gezien de professionele voorbereiding op de zaterdagmiddagmatch is de aanvangstijd van 15:30 in principe in het voordeel van de (goud)geelzwarte leeuwen. 

Het eerste half uur oogden zowel de linker- als rechterflank zo fris als een hoentje, hetgeen resulteerde in enkele goeie kansen. Echter, ondanks concrete aanwijzingen van de coach “een doelpunt is niets anders dan een pass tegen het net”... , kon het doel niet worden gevonden. De tegenstander kon dit wel. Vanuit een hoekschop kon ogenschijnlijk simpel worden ingeknikt. Hierna was het een rommelige pot, waarbij aan beide zijden opgelegde kansen werden verspeeld en rustig positiespel niet werd bedreven.

Het enigszins nieuw vormgegeven 14e lijkt nog niet goed op elkaar ingespeeld en ondergetekende wil iedereen graag oproepen op vrijdagavond met meer manschappen te verzamelen rond het Leidseplein om alle neuzen dezelfde richting op te krijgen. Dikke doei.