Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

Het 14e overtuigt maar wint tweede competitiewedstrijd niet

Geschreven op donderdag 22 september 2011, 11:18u door Ronald Izaks
Gewijzigd op donderdag 22 september 2011, 11:34u door Ronald Izaks


DVVA 14 heeft de tweede competitiewedstrijd van het seizoen wederom verloren, ditmaal met 4-3. Tegen Wartburgia werd een 3-1 achterstand na een zwakke eerste helft in een sterk tweede bedrijf gedicht tot 3-3, waarna Wartburgia in de laatste minuten toch toesloeg met de winnende treffer. De derde helft werd, mede door een dichte Wartburgia kantine, wel gewonnen.

Speciaal voor Bas werd de wedstrijd op kunstgras georganiseerd, zodat de kans op het inmiddels beruchte 'Bas-Nijmeijer-Polletje' (ook wel bekend als BN'ertje) geminimaliseerd werd. Desondanks durfde Jan het niet aan om Bas in een offensieve rol te plaatsen en posteerde hem op de rechtsback positie; traditiegetrouw de plek waar de beste voetballers van DVVA 14 ontstaan.

De geel-zwarte leeuwen startten de wedstrijd niet goed; veel duels werden verloren en het middenveld werd overlopen door een beter georganiseerd Wartburgia. Een 1-0 achterstand was dan ook een logisch gevolgd. Wat ook niet meespeelde was het matig verlichtte veld waardoor Erwin niet meer doorhad of de bal nu van 2 of 20 meter afstand werd geschoten; een logische wissel met Kristiaan was het gevolg. Wartburgia behield het veldoverwicht en ondanks enkele katachtige reddingen van Kristiaan tekende de buren snel de 2-0 aan. In een kort krachtsoffensief vlak voor rust wist Miquel met een mooie schot vanaf rand 16 meter de aansluitingstreffer te maken, waardoor met perspectief de rust werd opgezocht.

De tweede helft startte de geel-zwarte leeuwen met een stuk meer overtuiging en de duels werden veel feller aangegaan. Desondanks scoorde de Wartburgianen als eerste; via een kluts werd de bal van dichtbij hard ingeschoten. Waar bij veel DVVA'ers de koppies gingen hangen, stond opeens de man op die dit seizoen al voor veel verrassingen heeft gezorgd. Op het trainingsweekend vielen de geel-zwarte leeuwen van verbazing achterover toen ze hoorde dat Kai eigenlijk helemaal niet van kaas houdt, uitgezonderd de tosti. Nou als een tosti speelde Kai duidelijk niet; waar Kai traditiegetrouw eindeloos in de 16 meter kapt en kapt totdat hij de bal verliest, verbaasde hij vriend en vijand door tweemaal schitterend uit te halen en de achterstand te compenseren tot 3-3. Vooral de eerste goal was een wonderschoon schot dat met een prachtige krul in de kruising eindigde. Zelfs een loepzuivere hattrick lag nog in het verschiet, ware het niet dat Kai deze keer de paal raakte.

Geïnspireerd door het onfortuin van DVVA zette Wartburgia nog eenmaal aan en vlak voor tijd kwam gelegenheidsdoelman Ronald net te kort om een laag schot uit het doel te houden waardoor de eindstand werd bepaald op 4-3. Ondanks het verlies kan met veel meer tevredenheid worden teruggekeken op deze wedstrijd dan de vorige en biedt dit perspectief voor toekomstige zaterdagen waar iedereen hopelijk ook zonder kater weet te verschijnen!

Trivia: