Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

DVVA 13 (het 14e) - Tos Actief 6 2-1

Geschreven op dinsdag 09 februari 2016, 09:05u door Algemeen


Door Joeri Baarda

6 februari 2016, wakker worden in de wetenschap dat om 12.30 uur DVVA 13 tegen TOS ACTIEF 6 op het programma stond.  Niks bijzonders zou je denken. Toch was dit geen wedstrijd net als alle anderen. De koploper als gastheer van de ploeg die bij een overwinning qua verliespunten op gelijke hoogte zouden komen. Een wedstrijd die de Zaterdag reserve 5e klasse competitie weer zou kunnen openbreken. Daarentegen was dit ook de wedstrijd waarbij de Gele Leeuwen van het Veertiende ook een statement zouden kunnen maken richting de concurrentie. Na een moeizame hervatting van de competitie tegen enkele laagvliegers was dit namelijk het moment om te laten zien dat zij toch echt de te kloppen ploeg zijn dit seizoen. Dit zorgde bij menig speler van DVVA toch voor de nodige spanning in het lijf, gezonde spanning, zo bleek later.

8.52 uur, de eerste activiteiten werden al waargenomen in de Herbstmeister app, zeker voor een zaterdag is dit vrij uniek. Met een kleine steunbetuiging van de afwezigen die dag werd de gang naar de kleedkamer ingezet. Ook Peter Swart was weer in de gelederen om het gemis van een aantal spelers op te vangen. Doordat de coach schitterde in afwezigheid nam Tim de verantwoordelijkheid op zich voor het bekend maken van de opstelling, ditmaal al in de kleedkamer. De sfeer ontspannen, zoals altijd. Zodra de deur van de kleedkamer openging en de eerste spelers de gang naar het veld inzetten was de focus echter direct aanwezig en na een serieuze warming-up klonk om 12.30 uur het fluitsignaal. Ook TOS ACTIEF leek deze wedstrijd uiterst serieus te nemen. Bij de aftrap werden zij toegejuicht door meegereisde fans, een bank vol wisselspelers en een fanatieke coach.

In de aarzelende beginfase werd niet direct duidelijk wie de betere ploeg was, geen van beide teams creëerde fatsoenlijke kansen op het zware veld. Totdat Onno Spruijt per abuis de bal in de voeten gespeeld kreeg door een speler van TOS na goed doorjagen van Tim Cardol. Met een bekeken schot, rechtsonder in de hoek, zette hij in de 10e minuut de Herbstmeister op een 1 – 0 voorsprong. Een heerlijke treffer, het vertrouwen was direct voelbaar op het veld bij de DVVA’ers en de spelers van TOS waren toch echt even van slag.

Na wat kansen over en weer leken beide ploegen  de rust in te gaan met de 1 – 0  tussenstand. Niets is minder waar. Tim kreeg in de 40e minuut de bal aangespeeld door Onno aan de linkerkant van het 16-meter gebied. Hij leek de bal voor te gaan geven maar zag dat er op dat moment weinig medespelers waren die in een betere scoringspositie stonden dan hij zelf. Na enige aarzeling besloot hij verwoestend uit te halen. Via de handen van de keeper en de onderkant van de lat lag de bal in het netje, wat een geweldige goal! Bij een stand van 2 – 0 klonk niet veel later het rustsignaal.

TOS zou getergd en met aanvallend spel de kleedkamer uit komen. Dit zorgde alleen niet direct voor opgelegde kansen in het voordeel van TOS, integendeel. DVVA had de 3 – 0 enkele keren kunnen en misschien wel moeten maken. Dit gebeurde niet.

Plotseling viel de 2 – 1, 10 minuten voor tijd. Na een goede uittrap van de keeper wist de spits van TOS de bal listig over de wederom goed keepende Thijs heen te werken. Het besef bij de spelers van DVVA 13 was er direct, dit zouden een lastige laatste 10 minuten worden. De coach van TOS bracht meteen enkele geheime wapens het veld in. Grote, sterke spelers werden naar voren gestuurd onder het mom van pompen of verzuipen. Het was afzien, duels werden steeds fysieker en TOS kreeg meerdere vrije trappen op gevaarlijke plekken en had ook aan corners geen gebrek. De grote krachten voorin waren een pittige kluif voor de verdedigers van DVVA maar het gevaar dat gesticht werd was minimaal.

Na 95 minuten klonk eindelijk het verlossende fluitsignaal. Al met al was dit een complete teamprestatie die een terechte winnaar op heeft geleverd. De coach van de tegenpartij was het daar volkomen mee eens. Dit bleek wel uit de woorden die hij zijn spelers na afloop meegaf: ‘Mannen, verliezen van de koploper... Dat telt gewoon als een overwinning’.

Maar de echte overwinnaars hebben zichzelf door middel van deze 2 – 1 zege steviger aan kop genesteld. Nadat ook de 3e helft werd gewonnen en na afloop bleek dat Swift had verloren (2-1) bij De Meer, kon het 14e spreken van een heel goed weekend. De toon voor de rest van het seizoen is gezet.