Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

Wedstrijdverslag 11-04 vs. JOS

Geschreven op woensdag 15 april 2015, 07:57u door Algemeen


Door: Joeri Baarda

Zaterdag 11 april, de dag dat PSV officieel het kampioenschap 2014-2015 binnen kon slepen bij een verlies van Ajax in Almelo. Toch stond dit gegeven rond de klok van 16.30 uur bij menig voetballiefhebber even niet in de volle aandacht, het was namelijk weer tijd voor een pot van DVVA 13 oftewel het Veertiende. Om in de race te blijven voor de derde plaats moest er vandaag gewonnen worden van laagvlieger JOS/Watergraafsmeer 9. Het laag geklasseerde 9e van buurman JOS bleek eerder dit seizoen een pittige tegenstander die desalniettemin terecht met 3 – 2 verslagen werd. 

 

In afwachting van het verschijnen van de tegenstander werden de eerste ballen in de stromende regen onder de ruime DVVA selectie overgespeeld. Twee weken geleden ging het weer van ‘prima voetbalweertje’ naar ‘schijtweer’, vandaag hoopten de geel-zwarten op een omgekeerde variant. De wedstrijd ging namelijk van start onder wat we met recht ‘schijtweer’ mogen noemen.

Met een opstelling waar Thijs weer op doel stond, Thom zijn langverwachte rentree maakte en Jacob als lookalike van Frank de Boer aan de kant stond om de wissels droog te houden onder zijn paraplu, werd er prima aan de wedstrijd begonnen. Al vrij vroeg in de wedstrijd werd Rick weggestuurd over de rechterflank na een goede pass van Arthur. Uit de daaropvolgende voorzet kon Tim Cardol de 0 – 1 binnenwerken. JOS leek op dat moment al gebroken, ze straalden geen dreiging uit en leken de koppies na de 1 – 0 te laten hangen. Vrij snel na de 0 – 1 kon Teun alweer zijn 5e treffer van het voor hem nog korte seizoen bijtekenen: 0 – 2. Waar de 3 – 0 in de maak leek na een geweldig schot van Groucho spatte zijn droom, het maken van zijn eerste treffer voor DVVA, via de vingertoppen van de keeper uiteen op de lat.

Na een half uur spelen stonden er vijf nieuwe namen op het veld. Het vervangen van het verdedigende trio leek echter niet goed uit te pakken. Nadat eerst gescoord werd uit een corner (1 – 2) viel op slag van rust zelfs nog een goal. Thijs die zelfverzekerd 1 op 1 stond met de geheel vrijstaande spits had geen antwoord op een prima uithaal: 2 – 2. Geheel tegen de verhoudingen in ging DVVA gedesillusioneerd de kleedkamer in, wat was hier gebeurd?

Na regen komt echter altijd weer zonneschijn. Dit gezegde beschrijft zowel in letterlijke als figuurlijke zin de tweede helft.

In de rust werden de nodige woorden uitgesproken om elkaar weer scherp de kleedkamer te laten verlaten. Al vrij vroeg in de tweede helft leek dit zijn vruchten af te werpen. In een lekker avondzonnetje kon JOS geen potten meer breken en ‘het Veertiende’ vond via de zijkanten de ruimte. Binnen enkele minuten kon Ruben, na goed werk van Rick, aanleggen voor zijn eerste goal van dit seizoen; 2 – 3.

Niet veel later kon ook een mee opgekomen Thom zijn eerste goal van het seizoen binnenschuiven. Hij stond goed opgesteld bij de tweede paal na een prima voorzet van Tim. Dit was voor Thom ook meteen zijn eerste goal voor DVVA. JOS leek verslagen maar wist toch nog terug te komen uit, wederom, een corner. Ondanks de tussenkomst van Thijs werd de 3 – 4 binnen gewerkt.

Nadat JOS vanwege een blessure met 10 man kwam te staan en zij ondanks het ondertal een alles of niets tactiek hanteerden kwam er veel ruimte te liggen voor de aanvallers. Bij een counter, waar Tim werd weggestuurd over de rechterkant, kon een meegelopen Joeri B. de voorzet van de niet zelfzuchtige topscorer van het team verwerken tot een doelpunt: 3 – 5. Evenals Thom kan hij zaterdag 11 april 2015 inlijsten als de dag dat hij zijn eerste treffer voor het grootse DVVA 13 mocht maken.

 

 Met deze overwinning blijft DVVA 13 meedoen in de strijd om plek 3. Directe concurrent om deze positie, Wartburgia, heeft dit weekend punten laten liggen door gelijk te spelen tegen Tos Actief. Met nog 3 wedstrijden op het programma nadert het seizoen zijn einde en is de strijd absoluut nog niet gestreden. Het is zaak om de winnende lijn van de afgelopen weken door te trekken naar de thuiswedstrijd van volgende week tegen Overamstel.