Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

DVVA - Zeeburgia 5 - 2

Geschreven op zondag 29 maart 2015, 16:34u door Simon Koolstra
Gewijzigd op zondag 29 maart 2015, 16:35u door Simon Koolstra


Hoewel de top 2 van de competitie onwrikbaar vast lijkt te staan, is de race om de derde plaats nog in volle gang. Maar liefst zes teams (Wartburgia, Swift, WV-HEDW, TOS ACTIEF, Overamstel en natuurlijk DVVA) kunnen nog aanspraak maken op de bronzen medaille van het seizoen. Om in de race te blijven is puntenverlies voor het dertiende (ik bedoel natuurlijk het 14e) van DVVA onacceptabel. Met nog zes verliespunten achterstand op Wartburgia en na het debacle van vorige week tegen RKAVIC (3-1 voor, 3-3 gelijk, weet je nog wel?) was de druk om deze week de volle mep te pakken groot, maar met hekkensluiter Zeeburgia op het programma, was het vertrouwen onder de geel-zwarte leeuwen groot.

Het weer ging van ‘prima voetbalweertje’ naar ‘schijtweer’ naar ‘eigenlijk best oké’ op het moment dat de spelers het veld betraden. Zonder de vaste twitterkeepert was het aan Joeri J. om het doel te verdedigen in de eerste helft en iedereen behalve Joost was erbij toen besloten werd om terugspeelballen vandaag maar eens niet te doen vandaag. Dit leverde een paar chaotische momenten op in de eerste helft, die we met recht misschien ook alleen met dat woord kunnen omschrijven: chaotisch.

DVVA wist in de eerste helft de rust niet te vinden. Ballen stuiterden weg, of werden te snel hoog naar voren gejast (met wind tegen) en tegenstanders werden niet goed genoeg op- of aangepakt. Desondanks bleek Zeeburgia een tamelijk tandeloze tegenstander en waren er nauwelijks gevaarlijke momenten. Uiteindelijk wist DVVA dan toch op voorsprong te komen. Een hoge bal van Joost werd door Simon met het hoofd verlengd, waarna topscorer Tim Cardol de moeilijke bal knap binnen kon schieten: 1-0. De voorsprong bracht echter niet de kalmte die zo hard nodig was. Enige tijd later gunde DVVA de tegenstander een levensgrote kans door een misverstandje achterin en dat werd niet onbenut gelaten. DVVA vond uiteindelijk toch de rust, op het fluitsignaal van de scheidsrechter, met een stand op het scoreboard van één tegen één.

Tijdens de thee werd de tactiek nog eens goed besproken en werd zelfs de langetermijnplanning heroverwogen: “jongens, als we dit verliezen kunnen we beter gaan korfballen.” Joris verwisselde zijn rechtshalfplek voor een paar keepershandschoenen en tot op het bot gemotiveerd ging het team het veld weer op.

Onze aversie jegens korfbal bleek duidelijk tijdens het tweede bedrijf: het voetbal was feller, duels werden eindelijk aangegaan en er werd geen kans weggegeven. Niemand liet het meer afweten, maar in het bijzonder Groucho maakte indruk op het middenveld. Een klein kwartier na de rust betaalde deze hernieuwde vechtlust zich uit. Een strakke voorzet van Tim, die bij de eerste paal werd ingekopt door Simon zette DVVA op een welverdiende 2-1 voorsprong. En vanaf dat moment was het aan. Een corner van de ene Tim (de herboren Teun) werd binnengewerkt door de andere Tim: 3-1.  Zo’n twintig minuten voor tijd kwam de door hoofdpijn gepijnigde Ruben Cardol, op de been gehouden door twee aspirines, zijn broer aflossen in de voorhoede. Hij wist Teun binnen de zestien te bereiken, die vanuit de draai de aanval verzilverde: 4-1. Later mocht Teun nogmaals juichen: na een fantastische actie, die iets over de middencirkel begon, stuurde hij drie verdedigers het bos in, om vervolgens ook de keeper het nakijken te geven met een bekeken bal in de linkerhoek: 5-1.

In de laatste minuut kreeg Zeeburgia nog een vrije trap op een meter of 25 en was het ook Joris niet gegund om de nul te houden. Na een fantastische trap vloog de bal vol de rechterkruising in, waarmee de eindstand werd beslist: 5-2.

Met deze overwinning zet het 14e  zijn jacht op de derde plek na het gelijkspel van vorige week weer enigszins op de rails. Omdat concurrenten Swift, Wartburgia en TOS ACTIEF (verrassende overwinning bij TABA thuis) ook wisten te winnen, zal puntenverlies in de komende weken nog altijd een dooddoener blijven. Het is te hopen dat DVVA de komende wedstrijden de vechtlust uit de tweede helft kan blijven opbrengen als we de derde plaats in zicht willen houden.