Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

Gretig 13e pakt eerste drie punten van het seizoen

Geschreven op dinsdag 23 september 2014, 08:11u door Arthur Buijs


Het was eindelijk weer zaterdag en Swift thuis stond op het programma. Niet op het gebruikelijke thuistijdstip half drie maar om half vijf. Dat gaf de nachtbrakers onder ons ruim de tijd om hun karkassen bij elkaar te vegen en fit op de club te verschijnen. Het zonnetje hing laag, het was gemoedelijk warm en op het terras dronk men bier. Een mooie zomeravondwedstrijd lag in het verschiet.

En we konden wel een mooie wedstrijd gebruiken na de onbeholpen nederlaag van vorige week tegen Tos Actief. In tegenstelling tot toen was het 13e nu wel meteen bij de les. Er werd geconcentreerd gevoetbald en vooral de verdediging bleek te hebben geleerd van de beschamende openingsfase van het eerste competitieduel. Na enkele keren de lat geraakt te hebben, kwamen we in de slotfase van de eerste helft verdiend op voorsprong. Het was nieuwe aanwinst (?) Jasper die met een bekeken afstandsschot de score opende.

Na een kopje thee op het gras begonnen we de tweede helft op vergelijkbare manier als de eerste. Er was balbezit over een weer en de welpen zochten geduldig naar kansen om de voorsprong uit te breiden. Zoals gebruikelijk werd er gecounterd en dit leidde tot aardige kansen. De 2-0 ontstond uit een afstandsschot van Tim Cardol, maar de goal komt wat mij betreft op conto van de stuntelende keeper van Swift, die de bal netjes in zijn eigen netje legde. Even later scoorde Cardol ook de verlossende 3-0, waarmee de eerste drie punten veilig waren. Swift scoorde nog wel een schitterende goal buiten bereik van keeper Thijs, die zijn langverwachte rentree maakte. Verdere problemen bleven ons bespaard, met dank aan de scheidsrechter. Zo werd een handsbal van Buijs in de eigen zestien over het hoofd gezien. Daarnaast werd het ook nog bijna gezellig toen Thijs een Swift aanvaller een vriendelijk duwtje in de rug gaf. Het liep met een sisser af.

Uiteindelijk een verdiende overwinning. Volgende week RAP uit, dat zijn eerste wedstrijd met 8-0 wist te winnen. We zijn gewaarschuwd dus.

P.S. Tijdens de derde helft probeerden enkele van ons (tevergeefs) de gemiddelde leeftijd van het team uit te rekenen. Ik geloof dat hier onder andere Tim, Jelle en Niek bij betrokken waren. Ik heb het later zelf even uitgerekend en ik kwam op een gemiddelde leeftijd van 28. Dit betekent dat we dit seizoen gemiddeld genomen tegen de top van onze fysieke mogelijkheden aan schurken. Dat belooft wat.