Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

Opportunistisch DVVA 14 boekt ruime bekerzege

Geschreven op dinsdag 09 september 2014, 13:27u door Niek Benedictus


De onvolprezen helden van het 14e liepen de hele zomer met een vieze smaak in de mond. Daar lagen niet eens de liters pils die tijdens het uiterst professionele trainingsweekend naar binnen werden geklokt aan ten grondslag. Nee, het gebrek aan het zoet van een overwinning was de boosdoener. De laatste driepunter dateerde immers al van 23 april, toen de wereld nog nooit van Memphis Depay had gehoord en Isis een charmante meisjesnaam was. Het tij van hardnekkige tegenspoed werd uiteindelijk gekeerd op de rubberen vlakte van WV-HEDW, waar DVVA een effectieve 5-2 overwinning in de wacht zou slepen.

 

Ondanks de afwezigheid van geblesseerd speler/coach Kristiaan Kiwitz trad geel-zwart aan in de 4-3-3 opstelling die vorige week een nipte 1-7 nederlaag had opgeleverd tegen FC Almere. Alsof het een kopie van die wedstrijd betrof, ging het 14e ook deze bekerpot voortvarend van start. Met een aanval uit het boekje opende Rick Busscher al vroeg in de wedstrijd de score met een bekeken schot. Toch gingen de blauw-witten met een 2-1 voorsprong de rust in. Gelegenheidsdoelman Teun Jansen moest na een reeks defensieve fouten twee keer vissen, mede omdat er voor de tegenstand te veel ruimte op het middenveld ontstond om te voetballen. Starend naar de Passie werd de suikerloze thee genuttigd en een beslissende tactische omzetting gemaakt: met een versterkt middenveld van vier en een positiewisseling van laatste man en spits zou WV-HEDW 21 volledig op het verkeerde been worden gezet.

 

Wat heet: de tweede helft eindigde in een feilloze 4-0 overwinning. De thuisploeg creëerde slechts anderhalf kansje en liet zich telkens verrassen door de kopspecialiteit van Jelle Bosch, die tussen het Syriëgangerjagen door tijd in zijn agenda had gevonden om er zelf twee in te prikken. Joost Velzeboer manifesteerde zich nadrukkelijk als een onvermoeibare kuitenbijter en de nieuwe Joeri maakte ondanks zijn gebrek aan veldvoetbalervaring een gedegen indruk. Tel daar de werklust van een naar succes hunkerend elftal bij op en je hebt een selectie waarvoor de liefhebber naar Sportpark Drieburg komt. Zaterdag trekt de karavaan opnieuw naar Amsterdam Oost-Oost voor de kraker tegen Tot Ons Plezier Actief. Precies, de club waar het 14e op 23 april zijn laatste competitiezege boekte.

 

WV-HEDW 21 – DVVA 14 2-5 (2-1)

0-1   Busscher

1-1   WV-HEDW

2-1 WV-HEDW

2-2 Cardol Sr.

2-3 Bosch

2-4 Bosch

 

2-5 Cardol Sr.