Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

DVVA 13 (het 14e) speelt Castricum 6 na rust naar grote nederlaag

Geschreven op zaterdag 15 december 2012, 19:26u door Tim Cardol


De uitslag doet anders vermoeden, maar het keurkorps van Jan Doggen had het zwaar in Castricum. Of het de forse wind was, het slechte kunstgrasveld of de rijke hoeveelheid alcohol die sommige geelzwarte leeuwen nog in de benen hadden, feit is dat het eerste bedrijf van DVVA-zijde vrij dramatisch was.

Met wind tegen lukte het geen moment om onder de druk uit te voetballen en voorin ontbrak alle scherpte om goed te werken aan en vloeiende aanval. Aan de andere kant werd het wel gevaarlijk en het was aan Thijs, de paal en slechte afronding bij Castricum te danken dat er bij rust nog een 0-0 op het bord stond.

Na rust bleek dat met een nog iets forsere wind in de rug het opeens wat makkelijker voetballen. Toch moest DVVA tot diep in de tweede helft wachten op de openingstreffer. Een dwarrelbal van Kristiaan viel verrassend achter de Castricumse verdedigers en bood Joost Velzeboer een vrije doortocht naar de goal. Met een bekeken boogbal opende hij het bal.

DVVA kwam nu eindelijk een beetje aan het dit jaar zo geliefde spel toe en drong de mannen in het blauw ver terug op eigen helft. Een vloeiende aanval tussen Kristiaan en Marnix werd door laatstgenoemde na een mooie actie fraai tot doelpunt gepromoveerd. Het verzet van Castricum was daarmee definitief gebroken.

In de slotfase van de wedstrijd werden de moegestreden Castricummers door doelpunten van Joost, Marnix, Jonathan en Tim alsnog naar een grote nederlaag gevoetbald. DVVA 13 kon daarmee met een gerust hart de wedstrijd uitspelen in de wetenschap dat het met de tweede plek stevig in handen de winterstop in gaat. Een solide 6-0 overwinning die de krachtsverhoudingen in met name de eerste helft geen recht deed.