Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

DVVA 13 (het 14e) klimt naar 2e plek na overtuigende zege

Geschreven op donderdag 08 november 2012, 23:01u door Arthur Buijs


Door: Arthur Buijs

Na een onnodig moeizame overwinning op Buitenveldert (2-1), stond afgelopen zaterdag alweer de tweede Drieburgderby op het affiche. Ditmaal tegen Wartburgia, dat vooralsnog de tweede plek bezette achter het ongenaakbare Kadoelen (weliswaar met meer verliespunten dan wij).

Zouden de geelzwarte leeuwen hun roodzwarte prooi verslinden en een kattensprong maken op de ranglijst? De omstandigheden waren in ieder geval top: er was fanatiek getraind, het was lekker vroeg en het veld was zachtjes natgeregend. De ideale mix voor een heerlijk spelletje voetbal. 

Aan de aftrap was het koud en nat. En ondanks de vurige wil om te winnen en de hartverwarmende speech van speler/coach Rozema begon DVVA ongeïnspireerd aan de wedstrijd. Het spel was onverzorgd en we waren slordig in de passing. Het middenveld verspeelde veelvuldig de bal en de verdediging had moeite met het wisselende positiespel van Wartburgia. 

Toch kwamen we, mede dankzij een paar knappe en welkome reddingen van ‘Twitterkeeper’ Beumer, langzamerhand in de wedstrijd. Met doelpunten als gevolg. Binnen een ruk en een pluk stonden we op een comfortabele 3-0 voorsprong dankzij goals van Kooijman, Cardol senior en Busscher. Nijmeijer had een flink aandeel met twee assists. 

Vooral de 3-0 was het resultaat van een schitterende aanval die enige beschrijving verdient: Buijs speelde op het middenveld met een vloeiende schijnbeweging zijn directe tegenstander uit en gaf een dieptebal op de reeds gestarte Cardol sr. Hij kapte slim zijn man uit en bediende Busscher die vanaf de zestien hard en hoog doel trof. Eentje om in te lijsten. 

Na de rust ging DVVA onverminderd door met het creëren van kansen. Het verzet van Wartburgia was dan ook voor een groot deel gebroken. Een vrije trap van Jansen verdween na wat geklungel van de doelman in het net (4-0) en na een vloeiende counter tekende Busscher op aangeven van Cardol senior voor de 5-0.

DVVA liet het daarna een beetje lopen en dat resulteerde in kansen voor Wartburgia, dat uiteindelijk de eer redde (5-1). Toch was daar weer uit het niks de man in vorm Cardol senior die beheerst de 6-1 binnentikte op aangeven van Spruijt. Buijs zette nog de eindstand op het bord na een nobele assist van Kolijn (die het doelpunt later weigerde te erkennen). 

Na deze overtuigende overwinning is het de bedoeling dan we ons komende zaterdag steviger nestelen op de tweede plaats. Daar is dan ook alle mogelijkheid toe aangezien we bezoek krijgen van Ouderkerk, tot nu toe de voorlaatste op de ranglijst. Wie doelpunten wilt zien, komt dus om 15.30 naar DVVA.