Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

Drie punten voor nieuw DVVA 13

Geschreven op vrijdag 21 september 2012, 15:32u door Niek Benedictus


Het zijn spannende tijden voor DVVA 13, beter bekend als het 14e. Maar liefst vijf nieuwe krachten versterkten afgelopen zomer de gelederen, terwijl doelman Erwin Gorter zijn handschoenen in de Haarlemse wilgen hing en spits Rachid Azrout koos voor het alsmaar uitbreidende gezinsleven. Coach David Rozema (waar er naar verluidt maar één van is) besloot daarentegen om de kicksen weer uit het vet te halen. Het resultaat: een twintigkoppige (!) selectie die een gooi wil doen naar de subtop van de reserve 5e klasse.


De relatief korte voorbereiding van het nieuwe 13e bood weinig aanknopingspunten voor het nieuwe seizoen. Weliswaar werd een bierelftal van SV Lochem met 5-4 over de knie gelegd, de mannen van JOS 3 sloegen vorige week een flinke deuk in het zelfvertrouwen van de geel-zwarte leeuwen: de bekerwedstrijd op het hete kunstgras van De Meer eindigde in een alleszeggende 7-2 nederlaag.

Met gelegenheidsgoalie Ronald Izaks in de basiself werd er afgetrapt tegen de Hoofddorpse heren van UNO 2. Het 13e speelde verzorgd en had het merendeel van de eerste helft balbezit. Zoals afgelopen seizoenen ontbrak het echter aan aanvallende stootkracht. Talloze kansen werden onbenut gelaten. Zo zag nieuweling Simon Koolstra een kopbal tegen het aluminium caramboleren en misten verschillende schoten richting. UNO stichtte nauwelijks gevaar en mocht blij zijn dat het na een half uur nog steeds 0-0 stond. Plotseling viel dan toch de verdiende 1-0. De vers ingevallen Marrie Appelhof vond eenvoudig de korte hoek, waarna Tim Cardol er op identieke wijze 2-0 van maakte.

Na rust kantelde het spelbeeld. UNO gaf opeens veel meer druk naar voren en het 13e wist zich weinig raad met de vele ruimtes op vijandelijke helft. De bal werd voorin niet meer vastgehouden en het spel golfde op en neer. De gasten kregen zowaar enkele kansen, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Na lang geploeter legde het 13e een vloeiende counter op de mat, die koeltjes werd afgerond door Koolstra. Cardol zette vervolgens de vierde goal op het scorebord en de punten bleven definitief op Drieburg. Daar kon de doeltreffende vrije trap van UNO geen verandering meer in brengen: 4-1.

Volgende week gaat het nieuwe 13e de vlekkeloze seizoensouverture ongetwijfeld een passend vervolg geven bij buurman TABA, dat op de openingsdag met 0-7 klop kreeg.