Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

Het zit hem in de voorbereiding.

Geschreven op woensdag 16 november 2011, 14:41u door Joeri Jorg


 

Nog half slaperig kwam ik aan op sportpark drieburg. De meeste spelers stonden al op het veld en tot mijn grote verbazing had zelfs David zijn tenue aangetrokken. De stand van de ogen van sommige mensen herinnerde me aan het feit dat het Amsterdam Dance Event in volle gang was. Ik hoopte dat ons spel vandaag ook als een soepele dans ging worden met ballen over links en rechts en af en toe een quick step 1-tweetje.

 

Na een half uur spelen leken de ploegen gelijk op te gaan. De kater was er een beetje uitgespeeld en er waren kleine kansjes hier en daar. De rust kwam in zicht en vlak voordat we de kleedkamers ingingen scoorde we vanuit een prachtige aanval de 1-0 binnen.

 

Na de rust probeerde we onze voorsprong uit te bouwen. Echter kampen wij nogal met een tweede helftdip de laatste tijd. Is het de conditie? is het overmoed? wie het weet mag het zeggen. Na verscheidene aanvallen op Erwin's goal kwam er een langeafstands schot die zowaar niet over Erwin heen ging maar op de lat kwam waarna de aanvallers van Jos net even iets sneller bij de bal waren dan Erwin zodat ze de gelijkmaker in konden schieten.

 

De hoop was niet verloren want het ging nog redelijk gelijk op. De tegenstander rook echter bloed en begon meer druk te zetten hetgeen resulteerde in een ongelukkig terugspeelbal naar Erwin van David. Deze tikkie terug jaap bal werd genadeloos afgestraft en de moed begon ons in de schoenen te zakken. Nadat de restjes discozweet eruit waren begonnen we zowaar weer leuk te voetballen met hier en daar wat kansjes.

 

De druk op de goal was op een gegeven moment niet meer te houden en na een mooie verdedigende actie om de bal we te rossen met als gevolg dat de bal 14 meter de lucht in ging viel de bal recht op ondergetekende voet het doel in.

 

Met een 3-1 nederlaag moesten we onszelf weer eens achter de oren krabben en langzaam maar zeker het causale verband tussen uitgaan op vrijdag en voetbal op zaterdag erkennen. Zeker als we al om 12 uur beginnen.

 

Joeri Jorg