Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

Geelzwarte derby loopt uit op teleurstelling

Geschreven op donderdag 10 november 2011, 15:01u door Tim Cardol


DVVA 14 is er niet in geslaagd om de stijgende lijn voort te zetten. Na de zwaarbevochten 4-3 overwinning op WV HEDW, kwam het keurkorps van Jan Doggen in de burenruzie tegen AFC TABA niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

In wat met recht een ‘zespuntenduel’ genoemd kan worden verscheen eenieder in verschillende gradaties van frisheid rond tweeën op Sportpark Drieburg voor een wedstrijd die door wedstrijd-secretariële dwalingen een half uur later dan gepland zijn aanvang zou vinden.

Omkleden in de gang was dan ook het devies dat niet door iedereen even vrolijk ter harte werd genomen.

Rond drie uur werd er afgetrapt door een noodgedwongen in blauwe shirts gehesen DVVA 14 afgetrapt voor wat voor veel mensen de wedstrijd van het seizoen mag wezen. Zo werd er in eerste instantie ook aan de wedstrijd begonnen. Verzorgd voetballend werd er op zoek gegaan naar het vijandelijke doel, maar zoals al vaker dit seizoen het geval, leverde dit nog niet direct resultaat op.

En zoals een oude voetbalwet betaamd, wil de bal er dan nog wel eens aan de andere kant inrollen. Uit de eerste corner voor AFC TABA was het dan ook gelijk raak. Een kopbal die al over de lijn was, kon nog op discussie rekenen, maar de binnengeschoten rebound, deed ook gelegenheidsarbiter Joris Kooijman besluiten de 0-1 toe te kennen.

DVVA moest weer in de achtervolging en had het aan vedette Miquel Bosnie te danken dat het weer op voorsprong kwam. Eerst werd een knappe individuele actie op rechts van binnen de zestien goed afgerond, en daarna stond Miquel op de goede plek na een scherp aangesneden voorzet van Teun Jansen.

Dit alles onder het toeziend oog van Joeri Jörg die na een nachtelijk avontuur in een door Baron-bier doordrenkte sociale huurwoning rond half 4 had besloten zijn gezicht ook maar eens te laten zien.

Waar een voorsprong in voorgaande seizoenen nog wel eens wilde leiden tot rustiger en verzorgder voetbal, daar staan voorsprongen in het huidige seizoen vooral garant voor onrust, angst en veel lange ballen. Dat je daarmee een voorsprong niet over 90 minuten gaat verdedigen is ook regelmatig bewezen en zo was ook de 2-2 die voor rust nog viel, geen verrassing.

Niet doortastend optreden in de Drieburgse verdediging bij een hoge bal, bracht het leer per toeval voor de voeten van één der TABA’s voorwaartsen die de bal makkelijk achter invalkeeper Duco Abspoel wist te werken. 2-2 de rust en gelijk ook de eindstand van de wedstrijd.

De tweede helft was ook niet om over naar huis te schrijven. Lange ballen kregen de voorkeur en het was door slordigheden aan beide kanten dat er daarbij nog serieuze kansen te noteren vielen. Hierbij eiste scheidsrechter Joris Kooijman nog een hoofdrol voor zich op, door aan beide kanten beslissingen te noteren die voor eloquente voetballers zoals je die alleen op Drieburg vindt, altijd vatbaar zijn voor discussie.  Het zal de arbiter daarom ook goed hebben gedaan om na de wedstrijd, de kater – al dan niet veroorzaakt door de avond ervoor – te mogen wegdrinken met een meter bier.

Komende zaterdag geen wedstrijd, de week er op, wederom een burenruzie, dan tegen De Meer 6. Komt allen om half3 naar Drieburg!