Login
Toon overzicht alle artikelen
Toon alle artikelen

Seizoen 2011-2012


Het zit hem in de voorbereiding.

Geschreven op woensdag 16 november 2011, 14:41u door Joeri Jorg


 

Nog half slaperig kwam ik aan op sportpark drieburg. De meeste spelers stonden al op het veld en tot mijn grote verbazing had zelfs David zijn tenue aangetrokken. De stand van de ogen van sommige mensen herinnerde me aan het feit dat het Amsterdam Dance Event in volle gang was. Ik hoopte dat ons spel vandaag ook als een soepele dans ging worden met ballen over links en rechts en af en toe een quick step 1-tweetje.

 

Na een half uur spelen leken de ploegen gelijk op te gaan. De kater was er een beetje uitgespeeld en er waren kleine kansjes hier en daar. De rust kwam in zicht en vlak voordat we de kleedkamers ingingen scoorde we vanuit een prachtige aanval de 1-0 binnen.

 

Na de rust probeerde we onze voorsprong uit te bouwen. Echter kampen wij nogal met een tweede helftdip de laatste tijd. Is het de conditie? is het overmoed? wie het weet mag het zeggen. Na verscheidene aanvallen op Erwin's goal kwam er een langeafstands schot die zowaar niet over Erwin heen ging maar op de lat kwam waarna de aanvallers van Jos net even iets sneller bij de bal waren dan Erwin zodat ze de gelijkmaker in konden schieten.

 

De hoop was niet verloren want het ging nog redelijk gelijk op. De tegenstander rook echter bloed en begon meer druk te zetten hetgeen resulteerde in een ongelukkig terugspeelbal naar Erwin van David. Deze tikkie terug jaap bal werd genadeloos afgestraft en de moed begon ons in de schoenen te zakken. Nadat de restjes discozweet eruit waren begonnen we zowaar weer leuk te voetballen met hier en daar wat kansjes.

 

De druk op de goal was op een gegeven moment niet meer te houden en na een mooie verdedigende actie om de bal we te rossen met als gevolg dat de bal 14 meter de lucht in ging viel de bal recht op ondergetekende voet het doel in.

 

Met een 3-1 nederlaag moesten we onszelf weer eens achter de oren krabben en langzaam maar zeker het causale verband tussen uitgaan op vrijdag en voetbal op zaterdag erkennen. Zeker als we al om 12 uur beginnen.

 

Joeri Jorg


Geelzwarte derby loopt uit op teleurstelling

Geschreven op donderdag 10 november 2011, 15:01u door Tim Cardol


DVVA 14 is er niet in geslaagd om de stijgende lijn voort te zetten. Na de zwaarbevochten 4-3 overwinning op WV HEDW, kwam het keurkorps van Jan Doggen in de burenruzie tegen AFC TABA niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

In wat met recht een ‘zespuntenduel’ genoemd kan worden verscheen eenieder in verschillende gradaties van frisheid rond tweeën op Sportpark Drieburg voor een wedstrijd die door wedstrijd-secretariële dwalingen een half uur later dan gepland zijn aanvang zou vinden.

Omkleden in de gang was dan ook het devies dat niet door iedereen even vrolijk ter harte werd genomen.

Rond drie uur werd er afgetrapt door een noodgedwongen in blauwe shirts gehesen DVVA 14 afgetrapt voor wat voor veel mensen de wedstrijd van het seizoen mag wezen. Zo werd er in eerste instantie ook aan de wedstrijd begonnen. Verzorgd voetballend werd er op zoek gegaan naar het vijandelijke doel, maar zoals al vaker dit seizoen het geval, leverde dit nog niet direct resultaat op.

En zoals een oude voetbalwet betaamd, wil de bal er dan nog wel eens aan de andere kant inrollen. Uit de eerste corner voor AFC TABA was het dan ook gelijk raak. Een kopbal die al over de lijn was, kon nog op discussie rekenen, maar de binnengeschoten rebound, deed ook gelegenheidsarbiter Joris Kooijman besluiten de 0-1 toe te kennen.

DVVA moest weer in de achtervolging en had het aan vedette Miquel Bosnie te danken dat het weer op voorsprong kwam. Eerst werd een knappe individuele actie op rechts van binnen de zestien goed afgerond, en daarna stond Miquel op de goede plek na een scherp aangesneden voorzet van Teun Jansen.

Dit alles onder het toeziend oog van Joeri Jörg die na een nachtelijk avontuur in een door Baron-bier doordrenkte sociale huurwoning rond half 4 had besloten zijn gezicht ook maar eens te laten zien.

Waar een voorsprong in voorgaande seizoenen nog wel eens wilde leiden tot rustiger en verzorgder voetbal, daar staan voorsprongen in het huidige seizoen vooral garant voor onrust, angst en veel lange ballen. Dat je daarmee een voorsprong niet over 90 minuten gaat verdedigen is ook regelmatig bewezen en zo was ook de 2-2 die voor rust nog viel, geen verrassing.

Niet doortastend optreden in de Drieburgse verdediging bij een hoge bal, bracht het leer per toeval voor de voeten van één der TABA’s voorwaartsen die de bal makkelijk achter invalkeeper Duco Abspoel wist te werken. 2-2 de rust en gelijk ook de eindstand van de wedstrijd.

De tweede helft was ook niet om over naar huis te schrijven. Lange ballen kregen de voorkeur en het was door slordigheden aan beide kanten dat er daarbij nog serieuze kansen te noteren vielen. Hierbij eiste scheidsrechter Joris Kooijman nog een hoofdrol voor zich op, door aan beide kanten beslissingen te noteren die voor eloquente voetballers zoals je die alleen op Drieburg vindt, altijd vatbaar zijn voor discussie.  Het zal de arbiter daarom ook goed hebben gedaan om na de wedstrijd, de kater – al dan niet veroorzaakt door de avond ervoor – te mogen wegdrinken met een meter bier.

Komende zaterdag geen wedstrijd, de week er op, wederom een burenruzie, dan tegen De Meer 6. Komt allen om half3 naar Drieburg!


DVVA 14 – Fortius 5 1-2

Geschreven op donderdag 20 oktober 2011, 09:27u door Kristiaan Kiwitz


Op een van de laatste echte zomerdagen van 2011 traden de geel zwarte leeuwen van het 14e thuis aan tegen Fortius. Vooraf had deze ploeg wellicht enige angst ingeboezemd bij het 14e door de 8-0 overwinning in hun eerste en tot dan toe enige wedstrijd, maar gelijk vanaf de aftrap bleek deze angst al snel ongegrond. Fortius bleek het vooral van fysieke kracht en hard werken te moeten hebben en de wedstrijd ging dan ook gelijk op. Het 14e werd gevaarlijk en had al snel een penalty moeten krijgen maar de scheidsrechter legde de bal niet op de stap maar op randje 16. Tim Cardol maakte de arbitrale dwaling echter goed en schoot de vrije trap beheerst binnen.

 

Er zat meer in voor het 14e maar helaas kwam Fortius alweer te snel langzij. Na een knappe actie op rechts kwam de bal voor bij de tweede paal waar een speler van Fortius alerter was dan ondergetekende, die nog niet dezelfde scherpte had als even tevoren als scheidsrechter, en de bal langs invalkeeper Joost Allema knikte.

 

Met deze 1-1 tussenstand gingen beide ploegen aan de thee. Na rust kwamen de gasten al snel op gelukkige wijze op voorsprong toen een (onterecht gegeven?) vrije trap van richting werd veranderd en achter Allema belandde die op het verkeerde been stond. Het 14e ging verbeten op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook nog enkele goede kansen. De meeste aandacht tijdens, en vooral na, de wedstrijd trok echter Bas Nijmeijer met zijn ingooi. Uitgerekend bij zijn inworp besloot de scheidsrechter voor de eerste keer af te fluiten voor een verkeerde ingooi, waar Nijmeijer het duidelijk mee oneens was. Nog een keer liet hij zien hoe het wel moest om vervolgens het ingooien te laten voor het was. 


Swift-DVVA14, 8 oktober 2011 6-5 (3-3)

Geschreven op dinsdag 18 oktober 2011, 10:40u door Onno Spruijt


Op 8 oktober was DVVA 14 uitgerukt naar het pittoreske oud-zuid, met meer dita’s per m2 dan kicksen, om nu eindelijk eens punten te gaan pakken. Coach Rozema was de nacht voor de wedstrijd te vinden in alle kroegen van Amsterdam om een mogelijke alcoholintoxicatie bij een van de spelers van zijn selectie te voorkomen. Mogelijk was deze nachtelijke escapade de coach toch iets te veel daar er gekozen werd voor een verrassende achterhoede met centraal achterin onze rechtsbuiten Kooijman.

Op de historische grond waar tijdens de Olympische spelen van 1928 atleten een oefenrondje renden , begon de geel-zwarte vechtmachine scherp aan de aan de wedstrijd.  Ook Swift kwam fris uit de startblokken en over en weer werd het gevaarlijk voor de goal.  De achterhoede had moeite om opkomende middenvelders van Swift te stoppen en dit resulteerde snel in de 1-0. 

Het 14e liet de koppen niet hangen en niet veel later wisten Cardol(1-1) en Burnos(1-2) de bal tegen het net te jagen.

Vervolgens was het de beurt aan de scheidsrechter om zijn autoriteit te tonen. Deze sloopkogel die zijn geslacht waarschijnlijk al 10 jaar niet had gezien besloot een strafschop te geven aan Swift wegens een duwtje met het derde been van Izacks, waarschijnlijk uit  jaloezie ten aanzien van dit 2 geodriehoeklange wapen. De 2-2 was een feit en niet veel later scoorde Swift ook een derde keer.

Jansen wist de zoete smaak van de thee te redden door voor rust de gelijkmaker erin te leggen.

Ook na de rust  stond er een gedreven DVVA 14 op het veld hetgeen resulteerde in een doelpunt van Nijmeijer en Witteman(3-5) en met nog 10 minuten op de klok leek de eerste overwinning een feit. De eerste meter was al besteld, het publiek ging uit zijn dak, de rondvaartboot lag al klaar, het museumplein liep vol voor de huldiging, overal vuurwerk, toeterende auto’s met geel-zwarte vlaggen en plots stonden we 6-5 achter…

De man van glas


Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Wartburgia – DVVA 14: 8-5

Geschreven op zondag 16 oktober 2011, 23:57u door Marnix Appelhof
Gewijzigd op zondag 16 oktober 2011, 23:58u door Marnix Appelhof


De uitwedstrijd tegen de buren van Warburgia werd op het vertrouwde kunstgrasveld van DVVA gespeeld. Op een donkere nazomeravond stond de bekerkraker op het programma. Bij kunstlicht dus, maar door gebrek aan voldoende kunstlicht zag doelman Erwin zich helaas al vroeg in de wedstrijd genoodzaakt de handschoenen over te geven aan Teun.

Ondanks dit lastige begin werd er niet slecht gevoetbald door het 14e, en kwam het zelfs op voorsprong: spits Miquel was met zijn gouden rechter trefzeker. Was het een voordeel dat de wedstrijd gespeeld werd onder omstandigheden die de geel-zwarte leeuwen eerder deed denken aan een trainingssessie dan aan een wedstrijd? Hebben de helden van het 14e minder te lijden onder prestatiedruk als zij hun kwaliteiten kunnen laten zien op een doordeweekse avond in plaats van een doorsnee zaterdagmiddag?

Zorgt het kunstgras er voor dat het zo gevaarlijke positiespel pas écht tot in perfectie kan worden uitgevoerd? Of waren het toch de genuttigde sportmaaltijden die aan de basis stonden voor de ongekende scoringsdrift deze avond? Maarliefst vijf keer trof het 14e doel. Na Miquel wisten Tim, Joris en Marnix een welgemikte pass tegen de touwen te geven, waarnaast een Warburgia-verdediger de geruchtmakingen rondom een omkoopschandaal aanwakkerde.

Helaas hadden niet alleen de DVVA-aanvallers het deze avond op hun heupen. De sterke Warburgia-spits met de lange rasta-haren was een ware plaag voor onze verdediging en had een groot aandeel in de uiteindelijke overwinning van onze buren. Daarnaast had ook Warburgia geluk met een eigen doelpunt en met toevalstreffers uit standaardsituaties. Het doelpuntenfestijn eindigde in een 8-5 verlies voor DVVA14. Er had meer in gezeten.

 


'Trainingsopkomst vrijdagavond laat te wensen over'

Geschreven op maandag 26 september 2011, 10:31u door Jacob Bosma
Gewijzigd op maandag 26 september 2011, 13:43u door Jacob Bosma


zaterdag 17 september 2011     15:30     DVVA 14 - VVGA 3   (2)        0 - 2  (0 - 1)

Wedstrijden van het 14e op zaterdag worden grotendeels bepaald door de voorbereiding op vrijdagavond. Rond 4:00 uur vrijdagnacht kan de opstelling door een oplettende kijker al worden afgelezen aan de prestaties om en nabij het Leidseplein. Mijns inziens wordt om diezelfde reden te veel waarde gehecht aan de trainingsopkomst en ik wil aangetrokken coach David (in nieuwe regenjas) graag uitnodigen om vrijdagavond al met een opstelling op de proppen te komen.

Vrijdagnacht kan aan de amaretto-teller van Bas al worden afgelezen op hoeveel BN’ertjes het publiek de volgende dag wordt getrakteerd. Diezelfde Bas, die met het oog op de volgende wedstrijd, zelfs even kwijt was in de Melkweg, toen bleek dat hij even de benen aan het strekken was op het Leidseplein, en met een vooralsnog onbekende supporter een AA’tje aan het drinken was. 

Gezien de professionele voorbereiding op de zaterdagmiddagmatch is de aanvangstijd van 15:30 in principe in het voordeel van de (goud)geelzwarte leeuwen. 

Het eerste half uur oogden zowel de linker- als rechterflank zo fris als een hoentje, hetgeen resulteerde in enkele goeie kansen. Echter, ondanks concrete aanwijzingen van de coach “een doelpunt is niets anders dan een pass tegen het net”... , kon het doel niet worden gevonden. De tegenstander kon dit wel. Vanuit een hoekschop kon ogenschijnlijk simpel worden ingeknikt. Hierna was het een rommelige pot, waarbij aan beide zijden opgelegde kansen werden verspeeld en rustig positiespel niet werd bedreven.

Het enigszins nieuw vormgegeven 14e lijkt nog niet goed op elkaar ingespeeld en ondergetekende wil iedereen graag oproepen op vrijdagavond met meer manschappen te verzamelen rond het Leidseplein om alle neuzen dezelfde richting op te krijgen. Dikke doei.


Het 14e overtuigt maar wint tweede competitiewedstrijd niet

Geschreven op donderdag 22 september 2011, 11:18u door Ronald Izaks
Gewijzigd op donderdag 22 september 2011, 11:34u door Ronald Izaks


DVVA 14 heeft de tweede competitiewedstrijd van het seizoen wederom verloren, ditmaal met 4-3. Tegen Wartburgia werd een 3-1 achterstand na een zwakke eerste helft in een sterk tweede bedrijf gedicht tot 3-3, waarna Wartburgia in de laatste minuten toch toesloeg met de winnende treffer. De derde helft werd, mede door een dichte Wartburgia kantine, wel gewonnen.

Speciaal voor Bas werd de wedstrijd op kunstgras georganiseerd, zodat de kans op het inmiddels beruchte 'Bas-Nijmeijer-Polletje' (ook wel bekend als BN'ertje) geminimaliseerd werd. Desondanks durfde Jan het niet aan om Bas in een offensieve rol te plaatsen en posteerde hem op de rechtsback positie; traditiegetrouw de plek waar de beste voetballers van DVVA 14 ontstaan.

De geel-zwarte leeuwen startten de wedstrijd niet goed; veel duels werden verloren en het middenveld werd overlopen door een beter georganiseerd Wartburgia. Een 1-0 achterstand was dan ook een logisch gevolgd. Wat ook niet meespeelde was het matig verlichtte veld waardoor Erwin niet meer doorhad of de bal nu van 2 of 20 meter afstand werd geschoten; een logische wissel met Kristiaan was het gevolg. Wartburgia behield het veldoverwicht en ondanks enkele katachtige reddingen van Kristiaan tekende de buren snel de 2-0 aan. In een kort krachtsoffensief vlak voor rust wist Miquel met een mooie schot vanaf rand 16 meter de aansluitingstreffer te maken, waardoor met perspectief de rust werd opgezocht.

De tweede helft startte de geel-zwarte leeuwen met een stuk meer overtuiging en de duels werden veel feller aangegaan. Desondanks scoorde de Wartburgianen als eerste; via een kluts werd de bal van dichtbij hard ingeschoten. Waar bij veel DVVA'ers de koppies gingen hangen, stond opeens de man op die dit seizoen al voor veel verrassingen heeft gezorgd. Op het trainingsweekend vielen de geel-zwarte leeuwen van verbazing achterover toen ze hoorde dat Kai eigenlijk helemaal niet van kaas houdt, uitgezonderd de tosti. Nou als een tosti speelde Kai duidelijk niet; waar Kai traditiegetrouw eindeloos in de 16 meter kapt en kapt totdat hij de bal verliest, verbaasde hij vriend en vijand door tweemaal schitterend uit te halen en de achterstand te compenseren tot 3-3. Vooral de eerste goal was een wonderschoon schot dat met een prachtige krul in de kruising eindigde. Zelfs een loepzuivere hattrick lag nog in het verschiet, ware het niet dat Kai deze keer de paal raakte.

Geïnspireerd door het onfortuin van DVVA zette Wartburgia nog eenmaal aan en vlak voor tijd kwam gelegenheidsdoelman Ronald net te kort om een laag schot uit het doel te houden waardoor de eindstand werd bepaald op 4-3. Ondanks het verlies kan met veel meer tevredenheid worden teruggekeken op deze wedstrijd dan de vorige en biedt dit perspectief voor toekomstige zaterdagen waar iedereen hopelijk ook zonder kater weet te verschijnen!

Trivia:


DVVA 14 speelt goed, maar vergeet te scoren

Geschreven op woensdag 21 september 2011, 12:35u door Tim Cardol


DVVA 14 is het seizoen begonnen met een 2-0 nederlaag. Tegen 4e-klasser SC Overamstel 2 werd er goed gespeeld, maar minder goed met de kansen omgesprongen. 


Waar de hele Amsterdamse zomer zich gekenmerkt had door regen en het bij tijd en wijle slechts koud was geweest, vond het keurkorps van Jan Doggen en kersvers coach David Rozema zichzelf op de dag van de eerste officiele krachtmeting terug op een zonnig en benauwend warm Sportpark Middenmeer. De door wietdampen omhulde tegenstander deden vermoeden dat het wel eens een rustige pot zomeravondvoetbal kon gaan worden, maar door de zware omstandigheden was er daarvan geenszins sprake. 

Net als in de met 2-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Ankaraspor, stuurde David de geelzwarte leeuwen in de beproefde kerstboomopstelling het veld in. Een winnend coach heeft altijd gelijk, immers. 

In de eerste helft ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd die het op papier bestaande krachtsverschil teniet deed. Overamstel betoonde zich individueel sterk, maar met verzorgd combinatievoetbal en een stevige dosis duelkracht liet DVVA 14 zich niet onbetuigd. De wedstrijd die volgde was er eentje die tot weinig grote kansen leidde. 

Het zou dan ook een terecht zijn geweest als er met 0-0 de kleedkamer in zou worden gegaan. Toch kreeg DVVA 14 op slag van rust een tegenvaller te verwerken. Een van de middenvelders van Overamstel ontdeed zich op de rand van de zestien van zijn tegenstander en wist met een fraai schot in de bovenhoek Erwin Gorter te verschalken. Met een 1-0 achterstand werd er dan ook gerust. 

Getergd door de onnodige achterstand en gesterkt in het vertrouwen over het getoonde spel, ging het 14e in de tweede helft furieus op zoek naar de gelijkmaker. De in de tweede helft ingevallen nestor Pieter Nieuwenhuis speelde één van de hoofdrollen in het spervuur dat werd geopend op de gelegenheidskeeper van Overamstel. Met een schot net naast uit een strak aangesneden voorzet van Tim Cardol en een knappe kopbal uit een voorzet van de rechterkant van Teun werd de sluitpost van de heren uit Watergraafsmeer al in verlegenheid gebracht. Niet veel later was de keeper echter volledig kansloos toen een voorzet vanaf links Bas Nijmeijer vanaf luttele meters voor de goal in staat stelde vrij in te schieten. 

Of het nu een polletje was, overconcentratie of toch de angst om deze opgelegde kans om zeep te helpen, een mislukt schot van dhr. Nijmeijer volgde dat tot ontzetting van alles wat Geelzwart een warm hart toedraagt langs de verkeerde kant van de tweede paal hobbelde. SC Overamstel lag beduusd op de rug, maar het leefde nog steeds. 

Enkele kleinere kansen voor onder meer Niek Benedictus en Miquel Burnos volgden nog, maar naarmate de tweede helft vorderde sloop de slordigheid in het spel van het 14e en groeide bij Overamstel weer de hoop dat een eerste bekeroverwinning alsnog uit het vuur kon worden gesleept. 

Tien minuten voor tijd, toen de Overamstelaars langzaam onder de geelzwarte druk vandaan leken te komen, werd de wedstrijd dan ook definitief in het slot gegooid. Miscommunicatie tussen Niek en aanvoerder Jan Doggen leidde tot balverlies bij laatstgenoemde. Vanaf de rand van het strafschopgebied werd Erwin Gorter getrakteerd op een op het oog houdbaar schot. Erwin verkeek zich echter en zo verdween het schot alsnog tergend langzaam in de goal. 2-0 voor Overamstel wedstrijd gespeeld. 

Een teleurstellend verlies in de eerste serieuze krachtmeting van het seizoen. Toch biedt het vertoonde spel zeker vertrouwen voor het begin van de competitie. Op 17 september gaat het echt beginnen om half3 thuis tegen VVGA 2.


En de bekerindeling 2011/'12

Geschreven op woensdag 21 september 2011, 12:34u door AlgemeenConceptindeling veldvoetbal 2011/'12

Geschreven op woensdag 21 september 2011, 12:34u door Algemeen


De concept-indelingen van West I, voor zowel de competitie als de beker, van het seizoen 2011/’12 zijn bekend. Deze indelingen staan in grote lijnen vast, maar gedurende de komende weken kunnen nog een aantal wijzigingen plaatsvinden. 

De nummering van de standaardteams zal dinsdag 12 juli bekend worden gemaakt. De nummering van de overige teams volgt later. 

 


Start competitie veldvoetbal 2011/'12

Geschreven op woensdag 21 september 2011, 12:33u door Algemeen


De bekertoernooien in de B-categorie starten op 3 september en krijgen in de loop van het najaar een vervolg. 

De competitie start op 10 september.